9/12/08

L'INFORME BRODECK. Philippe Claudel

Editorial: La Magrana/Salamandra
Pàgines: 304

Guardonada amb el prestigiós premi Goncourt des Lycéens 2007, L'informe Brodeck es torna a oferir un gran novel·la de la mà de Philippe Claudel.
Amb prou feines ha transcorregut un any des del final de la guerra quan una mort trenca la tranquil·litat d'un petit poble perdut a les muntanyes. L'únic estranger del lloc, a qui anomenen Der Anderer (L'altre en alemany) , ha estat assassinat i tots els homes de la localitat es confessen autors del crim. Tots menys Brodeck, qui rep l'encàrrec de redactar un informe sobre el succeït.
En Brodeck accepta la missió d'escriure un informe sobre el cas, però posa com a condició que tothom hi estigui d'acord. És molt conscienciós: no vol amagar res del que ha vist i vol exposar-hi tota la veritat, que encara no coneix del tot.
Així doncs, Brodeck entrevista els homes més importants del poble: el capellà, l'amo de la fonda, l'alcalde... I quan aquest últim li adverteix que «no busqui el que no existeix. O el que va existir, però ja no existeix», Brodeck comprèn que no li convé saber massa.

1 comentari:

bajoqueta ha dit...

Vaig llegir "Les ànimes grises" i em va agradar molt. Una manera diferent d'escriure i descriure. Intentaré llegir este també.