4/12/08

NOU LLIBRE DE J K ROWLING A LA VENDA

Avui surt a la venda el nou llibre de l'autora de Harry Potter, J.K.Rowling.
Les editorials Empúries i Salamandra publiquen Les rondalles de Beedle el Bard.
La història d’aquesta publicació comença a l’any 2007 quan Rowling va fer set exemplars del llibre escrits a mà i il.lustrats sobre paper de vitel.la, enquadernats en cuir marró del Marroc i gravat amb pedres semiprecioses. Una autèntica joia que sis dels seus exemplars va ser repartit a la gent que ens darrers disset anys més va col.laborar amb les històries de Harry Potter.
El setè el va donar a la fundació Children High Level Group. La fundació el va subhastar a la casa de subhasta de Sotheby’s i va aconseguir la xifra rècord de 1,9 milions de lliures.
En un primer moment s’esperava que aquestes històries no es publiquessin però seguidors de Harry Potter han aconseguit que finalment es publiquin. Les rondalles de Beedle el Bard conté cinc històries La font de la bona fortuna, el cor pelut del nigroman, La rondalla dels tres germans, El bruixot i l’olla saltadora i Babbity Rabbity i la soca riallera. Algunes d’aquestes rondalles ja aparèixen als llibres de Harry Potter però quatre d’elles veuran la llum per primer cop.
El llançament és a nivell mundial i els beneficis de Les rondalles de Beedle el Bard aniran a parar a la fundació Children High Level Group (CHLG) que es dedica a ajudar els nens desafavorits ingressats en institucions d’acollida. Aquesta organització va ser fundada per la mateixa escriptora juntament amb Emma Nicholson, membre del Parlament Europeu.