23/12/08

OPERACIÓN WALKIRIA. Jesús Hernandez.

Editorial: Nowtilus.
Pàgines: 352

L'operació Walkiria va ser una des les operacions fracasades per atemptar contra Hitler i la cúpula nazi. S'han fet vàries adaptacions al cinema. La derrera ha estat protagonitzada per Tom Cruise.
Tot va comneçar a l'any 1943 quan el coronel Claus Schenk von Stauffenberg acabava de ser traslladat a Berlín sota les ordres del generalFriedrich Olbricht, membre d'un comitè de resistència que comença a maquinar un pla per donar mort a Hitler.
Olbricht ja té entrellaçats a més de 200 d'implicats en diferents estrats de la societat alemanya i fins i tot de la secció d'intel·ligència i contraespionatge.
L'objectiu és eliminar Hitler, Goering i Himmler, neutralitzar les SS i instal·lar un govern provisional que intentaria fer les paus amb occident i detenir la guerra. Von Stauffenberg, malgrat les seves lesions de guerra (ha perdut un ull i diversos dits de la mà), vol realitzar l'atemptat. Els conspiradors dubten que tingui la capacitat per activar la bomba però finalment accepten perquè entenen que la seva invalidesa és la coartada perfecta i que no aixecarà sospites. El coronel Von Stauffenberg intenta diverses vegades complir la seva missió, però no aconsegueix mai trobar junts els que han de morir. Finalment, el 20 de juliol de 1944 es dóna l'ocasió perfecta. L'alt comandament es reuneix a la caserna general d'Hitler, ubicat a prop de Rastenburg. Von Stauffenbergporta un maletí amb un explosiu anglès d'1 kg que s'activa mitjançant un detonador químic absolutament silenciós.
Jesús Hernández ens detalla com es va gestar aquesta operació que ha passat a la història com L'operació Walkiria.