28/2/09

SARAMAGO AL CINEMA

El 13 de Març arribarà als cinemes l'adaptació de la novel·la de José Saramago, Assaig sobre la ceguesa. Fernando Mireilles és l'encarregat de dirigir aquesta adpatació que compta amb els actors, Juliane Moore, Gael García Bernal, Mark Ruffalo i Danny Glover.
Assaig sobre la ceguesa arrenca quan de sobte, un conductor es queda completament cec mentre està aturat en un semàfor en vermell. Aviat, tant la seva dona com el metge que el va a visitar, i alguns dels seus pacients, perden la vista a causa d’una epidèmia que s’expandeix d’una manera fulminant. La dona del metge no s’ha quedat cega, però ho amaga amb la intenció d’acompanyar el seu marit al centre que han preparat les autoritats per aïllar els cecs. L’epidèmia no s’atura i els ulls de la dona veuran horroritzats un infern on centenars de cecs hauran de lluitar per sobreviure a qualsevol preu.
José Saramago va obtindre el premi Nobel a l'any 1998 i vàries de les seves obres han estat traslladades el cinema.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram! No en sabia res, la novel·la és imensa. Ja vurem que tl la peli.

Sònia ha dit...

Fa uns anys vam comentar aquesta novel·la al Club de lectura de la Biblioteca Can Rajoler de Parets. Va donar lloc a una tertúlia de les més animades i la majoria vam trobar molt interessant el missatge de Saramago. Realment un nobel merescut, aviam què tal la pel·lícula...

bajoqueta ha dit...

Després d'algunes grans decepcions en adaptacions de llibres al cine, espero que esta no ho sigue. Si han agafat una mala visió será una película semblant a una de desastres, esperem que no :)