2/3/09

SEPULCRO. Kate Mosse

Editorial: Suma de letras
Pàgines: 784
La britànica Kate Mosse barreja tarot, història i fantasia en la seva darrera novel·la anomenada Sepulcro.
L’autora de Laberinto, torna amb una novel·la històrica i amb tots els ingredients de la literatura fantàstica, on esoterisme, crim, amor i revenja impregnen les pàgines. Encara que la novel·la arrenca al París de 1891, al cementiri de Montmartre.
Kate Mosse ens porta una història en dues èpoques diferents i ens trasllada també al segle XXI Mosse fa viatjar al lector a dos moments històrics, relacionant dues línies argumentals i a dues dones unides per una tirada de cartes de Tarot, Léonie Vernier i Meredith Martin. El llibre inclou el "Tarot de Vernier", una baralla imaginària, dissenyada específicament per a Sepulcro per l'artista Finn Campbell-Notman i basada en les clàssiques cartes de tarot realitzades per Rider Waite el 1910.
L'autora descriu minuciosament la vida del París de finals del segle XIX i retrata les dures condicions a què estava sotmesa la dona. A més, s'endinsa a Occitània, on es desenvolupa gran part de l'acció. Léonie Vernier -una jove entusiasta dels llibres d'Edgar Allan Poe- pateix un violent atac després d'assistir a l'estrena de Lohengrin de Wagner i, per fugir del perill que l'assetja, es trasllada a Rennes li Bains, al sud de la ciutat medieval de Carcassonne.
Unes pàgines més tard, el lector es trobarà l'any 2007 al costat de Meredith Martin, una jove nord-americana que, a través de la investigació del seu propi passat, s'endinsarà en els misteris de Rennes li Bains i de la jove que va viure dècades enrere.