17/3/09

MURAKAMI VISITA CATALUNYA

Aquests dies l'escriptor japonès Haruki Murakami està visitant Catalunya. L'autor de Tokio Blues ha despertat molta adimració en la seva visita per part dels seus seguidors. Sense ser en cap moment agossarats podríem dir que Murakami s'ha converit en un escriptor de culte. Sota una imatge de personatge tímit s'amaga un excel·lent escriptor que ha aconseguit traspassar fronteres i arribar a public ben diferents com el català i l'americà.
No és gens amic dels mitjans de comunicació ni tampoc de les aparicions públiques. Per aquesta raó la seva visita a Barcelona ha causat una gran aglomeració dels seus lectors a la Bblioteca Jaume Fuster de Barcelona n avui dimarts ha ofert una xerrada al costat de la cineasta Isabel Coixet.
En el seu dia i agobiat per l'èxit que provocaven les seves novel·les al Japò, va haver de marxar del pais i anar als Estats Units, on aconseguiria una certa tranquilitat.
Hauruki Murakami va estudiar literatura a la Universitat de Waseda, i va regentar durant anys un club de jazz. De fet és un gran aficionat al Jazz i les seves novel·les també es fan resó d'aquests gustos musicals. La darrera After Dark fa referència a Five Spot After Dark, de Curtis Fuller
El meu primer amor Sputnik; L'amant perillosa; Tòquio blues; Kafka a la platja; El salze cec i la dona adormida i After Dark són algunes de les seves novel·les.
El nou llibre de Murakami, que encara no ha sortit al mercat, es titularà 1Q84, en un clar homenatge a Orwell.
Per una altre banda el director de cinema Tran Ahn Hung, adaptarà al cinema la novel·la Tokio Blues que podria arribar a les cartelleres japoneses a l'any 2010.