10/3/09

ISABEL-CLARA SIMÓ PREMI TRAJECTÒRIA A LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

L’escriptora Isabel-Clara Simó rebrà avui dimarts el Premi Trajectòria que atorga la Setmana del llibre en català.
L’acte tindrà lloc a l'Espai Narrativa i Relacional, situat a la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès a les set de la tarda.
El catedràtic d'Enginyeria Química i amic personal de l'escriptora, Cales Solà, serà l'encarregat de fer la presentació d'Isabel-Clara Simó. L'actor Jordi Boixaderas llegirà uns poemes inèdits de l'escriptora.

Isabel-Clara Simó és sense cap mena de dubte una de les autores més destacades de la literatura catalana. Ha estat guardonada en múltiples ocasions; entre altres distincions, el 1978 amb el Premi Víctor Català per És quan miro que hi veig clar; el 1993 va rebre el premi Sant Jordi per La Salvatge, el 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria literària, en el 2001 li van atorgar el premi Andròmina de narrativa per Hum... Rita!: l'home que ensumava dones, i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig, per En legítima defensa.
Com a periodista, ha estat directora del setmanari Canigó i és columnista al diari Avui. Va ser delegada del llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La seva obra ha estat traduïda a l'alemany, a l'anglès, al basc, al castellà, al francès, al gallec, a l'italià, al neerlandès i al suec.
Altres guardonats amb el Premi Trajectòria han estat Josep Palau i Fabre, Quim Monzò, Emili Teixidor, Roser Capdevila, Teresa Pàmies, Josep Vallverdú, M. Antònia Oliver, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Lluís Millà i Avel·lí Artís Gener “Tísner”, que va ser el primer guardonat, el 1997.

1 comentari:

bajoqueta ha dit...

Una gran escriptora que potser ha estat pot guadornada.