15/3/09

LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ TANCA AMB BONES XIFRES

La 27 edició de la Setmana del llibre en català, que s'ha celebrat des del dia 6 d'aquest mes a Sant Cugat del Vallès ha comptat amb uns 50.000' visitants segons els organitzadors.
Les xifres de vena de llibres també ha estat prou bona amb uns 15.000 llibres de més de 7.000 títols diferents, un 30% menys que l' any passat. Les vendes han suposat una xifra aproximada als 200.000 euros, la qual cosa representa més del 70% del que es va vendre en l'edició de 2008. Malgrat aquest descens de les vendes, l'organització indica que les previsions eren d'un 50% menys que l'any passat.
El canvi d'ubicació no ha afectat gaire a la Setmana del Llibre en Català, però de cara al proper any, podria tornar a Barcelona.
El títol més adquirit d'adults ha estat Els homes que no estimaven els dones de Stieg Larsson, i l'autora més venuda ha estat Isabel-Clara Simó que any ha rebut el Premi Trajectoria durant la celebració de la Setmana.
Entre els més venuts figuren també els llibres de l'actor recentment mort Pepe Rubianes, i també de Víctor Alexandre, Màrius Serra, Lluís Anton Baulenas, Francesc Miralles i altres títols de la col·lecció Bernat Metge.
La venda de llibre infantil ha representat el 35% del total, i els exemplars de la col·lecció del detectiu Gerónimo Stilton i els de l'escriptora Gemma Lienas han estat els més valorats pel públic assistent. Moltes activitats entre xerrades, signatures, conferències i tallers que demostrat que el llibre en català té el seu públic.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Ja era de preveure que les vendes baixessin. No és el mateix fer-ho a la ciutat de Barcelona, vulguis o no, ja que és evident que s'hi aplega més gent. Per part meva, és el primer any que no he pogut fer la visita. M'alegro del premi de la Isabel Clara Simó.

Anònim ha dit...

Jo hi he anat dos cops a la de Palma i ja he comprat els meus llibres. No m'estranya que el llibre més venut encara sigui el de Larsson. És realment sensacional!

Anònim ha dit...

Jo també penso que la Simó és mereix aquest premi! Les dones escriptores en aquest país s'han de fer visibles...i en el seu cas, està més que demostrada la seva trajectòria. N'hi ha prou agafant el seu últim llibre per adonar-se'n!