18/3/09

NINGÚ NO HO HA VIST. Mari Jungsted

Editorial: Columna
Pàgines: 304

La novel·la negra sueca està funcionant força bé a casa nostra. Henning Mankell, Stieg Larsson són els noms propis d'aquest gènere que ens arriba des de Suècia. Ara hem d'afegir el nom de Mari Jungsted que amb Ningú no ho ha vist.
El seu inspector porta per nom Anders Knutas i ja ha protagonitzat sis novel·les que han aconseguit molt d'èxit. Ara ens ha arribat la primera , Ningú no ho ha vist ,de la qual a Suècia es van vendre més de 850.000 exemplars.
Mari Jungsted situa les seves novel·les a l'illa de Gotland, destinació turística a prop de la costa sueca. A Ningú no ho ha vist en aquesta illa s'ha descobert el cos d’una dona assassinada d’una manera brutal. Les sospites recauen sobre el marit, protagonista d’una forta discussió amb ella la nit anterior.
L’inspector Anders Knutas està convençut que serà un cas fàcil de resoldre, i les autoritats locals així ho esperen, però més per un desig de preservar la indústria turística de l’escàndol que no pas perquè es faci justícia. De sobte apareix una nova víctima, una altra dona jove assassinada de la mateixa manera esgarrifosa....
Haurem de seguir atentament les històries de l'inspector Knutas.