4/3/09

EL PADRINO, 30 ANYS DESPRÉS

El padrino, el gran clàssic de la literatura sobre la màfia, amb la qual Mario Puzo va obrir camí d'un nou gènere, torna a les llibreries 30 anys després de la seva publicació, i després d'haver revolucionat també el món del cinema amb la trilogia de Coppola, que va convertir l'escriptor en estrella.
Deu anys després de la mort de Mario Puzo es reedita la seva obra El Padrino, just 30 anys després de la publicació d'aquesta novel·la, la primera que es va atrevir a endinsar-se al món secret de la màfia, i que va convertir a l'autor en el pioner d'un gènere que avui compta amb múltiples seguidors.
Trenta anys després d'editar El Padrino, de la que s'han venut 21 milions de còpies, i després d'anys de ser un escriptor sense un èxit rotund. Va ser llavors quan es va proposar deliberadament elaborar un best seller i ho va aconseguir. Puzo, fill d'immigrants napolitans, es va criar al barri novaiorquès d'Hell's Kitchen, però sempre va negar haver tingut relació alguna amb membres de la Cosa Nostra, fins al punt de declarar reiteradament com el protagonista de la seva obra, Senyor Corleone, era un personatge que li "espantava".Edicions B aprofita ara ambdós aniversaris per celebrar "L'any Mario Puzo", amb l'edició, el març, de El Padrino, a la que seguiran les obres més significatives que l'autor va escriure sobre la Màfia. Com El último Don, que s'editarà l'abril; Omertá, el maig. Per reservar-se una novel·la inèdita a Espanya, Sis tombes a Munic, editada en 1967 d'amb el pseudònim de Mario Cleri i que publicarà el juny.

1 comentari:

Unknown ha dit...

vaig llegir la novela fa uns anys i em va sorprendre la naturalitat amb que presentava la Cosa Nostra. Em Va agradar molt!