10/3/09

SHAKESPEARE I LA NOVA IMATGE

Quina cara tenia Shakespeare? Avui s’ha conegut quin aspecte tenia el dramaturg anglès. De fet, la troballa ha estat per casualitat. La familía Cobbe tenia en la seva col•lecció un retrat de Shakespeare que podria ser l'únic que se li va fer a l’escriptor anglès en vida.
Va ser Alec Cobbe qui en el moment de visitar una exposició sobre retrats de Shakespeare va descobrir que ell en tenia un igual a casa seva.
Després de vàris estudis finalment s’ha demostrar que el retrat va ser pintat cap a l'any 1610, quan l'escriptor tenia 46 anys, només.
En aquest quadre Shakespeare apareix amb barba de pera, sense arracada a l'orella esquerra i un llarg nas i sobre un fons blau en el qual apareixen les paraules Principum amicitias
El retrat formarà part d'una exposició que estarà oberta al públic des del 23 d'abril, dia de la mort del dramaturg, fins al 4 de setembre, data en què es compleixen 400 anys de la publicació dels Sonets de l'escriptor anglès. I ara les editorials canviaran les imatges de Shakespeare que apareixen en els seus llibres? Si la familia Cobbe té els drets de l'imatge, no voldriem ni imaginar els diners que podríen embutxacar-se.