6/3/09

EL SILENCI, Gaspar Hernàndez

Editorial: Destino
Pàgines: 224
Gaspar Hernàndez ha debutat en el camp de la novel·la amb El Silenci. Aquesta experiència li ha sortit força bé perquè ha aconseguit guanyar el Premi Josep Pla.
El silenci és una novel·la diferent. Ja ho és en el seu argument que ja arrenca amb un inici potent.
La protagonista és una noia japonesa anomenada Umiko que pateix càncer terminal. Umiko, que en japonès vol dir la filla del mar, creu que es pot curar mitjançant les paraules i per aquesta raó demana a un amic seu que li parli durant la nit per poder curar-la.
Aquest argument li serveix a Gaspar Hernàndez per crear una mena d’alter ego seu que decideix acceptar la proposta malgrat el seu escepticisme inicial.
Aquest alter ego com el propi Gaspar Hernández, és un periodista radiofònic que es mostra interessat en els temes de la meditació i la filosofia zen.
Una de les dificultats afegida a la novel·la és la seva estructura. Gaspart Hernàndez ha escrit El silenci com un monòleg de principi a fi amb les reflexions del protagonista i pensaments que va desgranant davant del cos adormit de l’Umiko.
Que ningú s’equivoqui perquè aquest no és un manual d’autoajuda sino una novel·la en tota regla on ens parla del poder curatiu de la veu.
Un bon exercici literari que destaca per la seva originalitat.
Aquest podria ser l’any Gaspar Hernàndez al guanyar el Premi Josep Pla de novel·la i el Premi Barcelona pel seu programa radiofònic L’ofici de viure.
Podeu escoltar l'entrevista amb Gaspar Hernàndez

3 comentaris:

soni_a ha dit...

Un llibre molt interessant, ja esta a la llista de llibres pendents.

Anònim ha dit...

Ja l'he començat i m'està encantant, però també reconesc que t'ha d'interessar tota la temàtica de la medicina alternativa per fr-lo més interessant.
Enhorabona per aquest gran bloc

Anònim ha dit...

A mi com a novel.la m'agradat molt.
La temàtica de meditació, medicina
alternativa molt de respecte.
Pensa que està ben escrit i es llegeix d'una volada.