9/12/09

L'ELEGÀNCIA DE L'ERIÇÓ DE MURIEL BARBERY AL CINEMA

Aquest divendres arriba l’adaptació al cinema de la novel·la L’elegància de l’eriçó/ La elegancia del erizo (Ed.62/ Seix-Barral) de Muriel Barbery.
La directora i guionista francesa Mona Achache dirigeix l’adaptació de la novel·la que va aconseguir a l’any 2007 el Premi dels llibreters francesos.
Josiane Balasko i Togo Igawa són els actors que encapçalen el repartiment d’aquesta història situada al bloc de pisos al número 7 de la rue de Grenelle de París.
A la novel·la i també ara a la pel·lícula podrem veure els personatges que habiten aquest peculiar bloc de pisos.
Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música..., una àmplia cultura que oculta als seus veïns- També tenim a la Paloma de dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant de nena superdotada.
Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal·la a l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia.
L'escriptora Muriel Barbery va debutar a l'any 2000 amb Une gourmandise, que s'ha publicat en català aquest any amb el títol de Una llaminadura (Ed62)
Començava les històries del bloc de pisos del número 7 de la rue Grenelle.

5 comentaris:

Patricia ha dit...

la veuré, però encara haig d'acabar el llibre

Bibiana ha dit...

El llibre em va encantar i espero poder anar de vuere la pel·lícula. No será el mateix però..."

Anònim ha dit...

El llibre em va agradar però em va sobrar quelcom que potser abreujarà la pel·licula. S'haurà de veure :)

kweilan ha dit...

A mi el llibre també em va agradar encara que hagués canviat alguna cosa. Veurem la peli que tal.

Montse ha dit...

Vaig gaudir molt amb el llibre. Espero que la pel·lícula també m'agradi.