12/10/08

AFTER DARK. Haruki Murakami

Editorial: Empúries/ Tusquets
Pàgines: 248

Torna un dels escriptors japonesos que més èxit tenen al nostre pais. Haruki Murakami l’autor de Tokio Blues ens trallada novament a històries i personatges inquietants marca de la casa a la novel.la After Dark.
After Dark, la nova novel•la d’Haruki Murakami, narra les històries entrelligades d’uns personatges solitaris a la recerca d’una identitat que seuen en un bar mig buit i mantenen converses llargues i reveladores mentre beuen cafè i fumen sense parar.
El títol de la novel.la prové del clàssic del Jazz de Curtis Fuller Con After Dark "Five Spot After Dark".
L’acció transcorre a la mitjanit en un restaurant que obre tota la nit; la Mari beu un cafè a poc a poc i llegeix una novel•la.
Només interromp la lectura per veure com un jove s’asseu a la seva taula: és en Takahashi, un amic de la seva germana que toca en un grup de jazz i l’ha reconeguda.
Tots dos han perdut l’últim tren i han de passar la nit fora de casa: en Takahashi assajarà fins que surti el sol, i a la Mari ja li està bé seure al bar, llegir, fumar i beure cafè fins que surti el primer tren del matí.
L’estil de Murakami ha captivat a molts lectors gràcies a llibres com Tokio Blues, Kafka a la platja, Al sur de la forntera al este del sol, Sputnik el meu amor,
Crónica del pájaro que da cuerda al mundo, El salze sec i la dona adormida entre d'altres novel.les.
Que té Murakami que aconsegueix captivar-nos? Són els seus personatges? Sigui com sigui cada publicació de l'escriptor japonès es rebuda amb molt d'entusiasme gràcies també a les seves acurades traduccions.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Murakami es único. Un autor de nivel que mereceria algun dia el premio nobel pero quizás sea demasiado conocido para recibirlo

Anònim ha dit...

Donen ganes fer un viatget al japó. M'encanta aquest autor i la seva cultura. Però en aquest moments estic llegint un llibre que me'l recomanva quadern de viatges

Awera ha dit...

Acabo de llegir After Dark i he de dir que m'ha decepcionat. Després d'haver llegit Kafka a la platja i d'haver-me captivat, em vaig animar amb aquest títol de Haruki Murakami atret per la seva manera de descriure i la simbologia que utilitza. Però en canvi, l'he trobat carent d'argument i molt poc original.