22/10/08

MARTÍ GIRONELL GUANYA EL PREMI NESTOR LUJÀN

L'escriptor i periodista Martí Gironell ha guanyat la dotzena edició del Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica amb La Venjança del Bandoler.
L'obra s'inspira en la figura poc coneguda de Josep Pujol i Barraca, àlies Boquica, cèlebre bandoler que es va posar al servei de les tropes de Napoleó durant la Guerra del Francès.
A l'any 2007 Gironell va aconseguir força èxit amb El pont dels jueus.
El Premi Néstor Luján el convoca anualment l'Editorial Columna per reconèixer la millor novel·la històrica escrita en llengua catalana i està dotat amb 6.000 euros. L'any pasat va estar guardonada la novel·la de Rafael Vallbona, Forasters.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Espero que aquesta novel·la sigui millor que l'anterior.A mí no em va agradar el Pont del Jueus.
A nivell literari no la vaig trobat gaire interessant. La novela està escrita amb el nostre lèxic actual modern i com una narració d’aventures per adolescents. Malgrat això històricament està ben documentada.
Vaig comparar-la a la novel·la per a joves de l’Emili Teixidor "Ocell de Foc", ubicada a la època feudal amb trovadors i joglars que és una joia literària i que vaig gaudir-ne llegint-la.

A en Martí Gironell no li trec el mèrit d’haver dedicat una novel·la a la seva ciutat, però encara ha de fer molt camí per acostar-se als nostres escriptors consolidats.

Anònim ha dit...

Jo estic amb la marta. Sóc una apassionada de la història i m'encanta la novel·la històrica, però El pont dels jueus està la darrera al meu rànquing de totes les que he llegit fins ara d'aquest gènere. No li trec mèrit com a periodista, però també espero que aquesta novel·la sigui bastant millor que l'anterior.

Biel Barnils Carrera ha dit...

Jo no sóc de novel·la històrica ni vaig llegir EL PONT DELS JUEUS. Aquesta sí que l'hauré de llegir perquè l'entrevisto d'aquí a dues setmanes. Ja us diré el què des del TINTA XINESA.
Felicitats per aquest llamp de blog!