2/10/08

EL CABALLERO DE ALCANTARA. Jesus Sanchez Adalid

Editorial: Ediciones B
Pàgines: 464

Nou llibre del que podriem considerar un dels autors de novel.la històrica importants en castellà. Autor de novel.les com El cautivo, Tierra sin mal o El alma de la ciudad ara ens trallada a la cort de Felip II a El caballero de Alcántara.
El protagonista és ni més ni menys que Felip II. A l’any 1568 el rei espanyol no viu un dels seus millors moments i a més el seu fill, el prícep Carles ha mort.
Els conflictes a Flandes creixen, els turcs amenacen la Mediterrània, els moriscs de Granada es rebel·len i tot sembla anar a pitjor. Però el monarca està disposat a afrontar els problemes del regne.Previngut gràcies als seus secretaris, posa en pràctica la seva millor arma secreta: una xarxa d'espionatge com mai no ha conegut cap Estat. Però no pot fiar-se gairebé de ningú ja que abunden els agents dobles. El pitjor enemic, el Gran Turc, disposa també d'hàbils informadors. La seva Majestat decideix llavors acudir a les Ordres Militars per llançar mà dels seus membres nobles i lleials: monjos guerrers juramentats que es mantindran fidels en els majors perills. Espionatge en ple segle XVI i amb una novel.la ben documentada com acostuma a fer l'autor habitualment.