6/10/08

EL MOTÍN DE LA BOUNTY, Charles Nordhoff i James Hall

Editorial. Edhasa
Pàgines: 960

John Boyne ha recreat el motí de la Bounty en la seva darrera novel.la tal i com vam avançar en aquest bloc fa uns mesos. Potser ara és un bon moment per reivindicar el clàssic de Charles Nordhoff i James Hall sobre la història de la Bounty i el seu motí.
L’editorial edhasa va publicar a l’any 2007 i en un sol volum les tres històries que ens descriure el famòs moti,
El clàssic d’aquests dos autor del segle XIX reconstrueix en forma de novel·la tots els aspectes del motí que va fer cèlebre a William Blight.
En el primer volum es relata l'inici del viatge, la vida a bord i el motí en si mateix, amb les seves conseqüències judicials a tall d'epíleg, mentre que Hombres contra el mar narra el sorprenent viatge de Blight i els qui es van enfrontar als amotinats, sense mitjans, sense brúixola ni mapes, fins a arribar a terres civilitzades.
Finalment, La illa de Pitcairn narra les peripècies del grup d'amotinats, que aconsegueixen arribar finalment a una illa deserta i intenten crear una nova societat gairebé del no res, però els conflictes provocats per la desproporció entre homes i dones i els abusos amb la beguda fan impossible una vida tranquil·la, i també ells acaben enfrontant-se a la justícia.
La novel.la de Charles Nordhoff i James Hall ha estat portada al cinema en vàries ocasions