19/10/08

FRANKFURT CONTINUA APOSTANT PER AUTORS CATALANS

Najat El Hachmi la recent guanyadora de la darrera edició del Premi Ramón Llull ha aconseguit molta acceptació gràcies a L'últim patriarca. Ara la novel.la està a les llibreries en la seva versió en castellà. Però la Fira de Frankfurt d'aquest any ha suposat que L'ultim patriarca estigui a punt d'arribar a Françai fins i tot a Anglaterra de la mà si tot va bé de la prestigiosa editorial britànica Serpent's Tail. Durant la fira, la seva agència també ha rebut ofertes d'Alemanya, Holanda, Portugal i Brasil.
Albert Sánchez Piñol fa uns any va demostrar que La pell freda era exportable a d'altres països i avui en dia després d'haver-se traduït a més de 35 llengües encara continua desperant interès a nivell internacional. Tretze Tristos Tràngols també es podrà llegir a França i Alemanya. Jaume Cabré i seves Veus del Pamano segueix l'exit de l'any passat.
Tot i que ens va deixer a l'any 1999, l'escriptora Maria Àngels Anglada segueix mostrant interès gràcies a la novel.la El violí d'Auschwitz. Durant aquesta fira de Frankfurt s'ha tancat la seva publicació a Alemanya (Random House), Itàlia (Rizzoli), Holanda, Polònia, França, el Brasil i Portugal. També serà possible l'edició de la novel.la d'Anglada als Estats Units ben aviat.
Autors catalans i la literatura en català interessa i força. Potser va sent hora que a casa nostra comencem a valorar el que tenim.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'ultim patriarca el recomano moltíssim.

Anònim ha dit...

Jo també, i la Najat vaig escoltar-la a una xerrada que va fer i va semblar-me una noia amb els peus
a terra i que no l'hi han pujat els
fums, malgrat la seva joventut.
La Najat promet!