28/10/08

AQUEST DIJOUS PREMI LLIBRETER 2008

Aquest dijous es donarà a conèixer el guanyador de la novena edició Premi Llibreter d’aquest any. Parlar del Premi llibreter es parlar de qualitat. Un premi que no atorga cap editorial sino que es el propi Gremi de llibreters qui l’entrega. En algunes ocasions el premi llibreter ha servit com a plataforma d’escriptors a casa nostra que potser sense el premi passarien sense pena ni glòria en d'altres ocasions ha recuperat autors i n'ha descoberts de nous. El premi no te dotació economica però fa que el llibre guardonat dispari les seves vendes. Hi han xifres que van dels 40.000 exemplars del títol menys venut als 250.000 i escaig del més venut. A la categoria de narrativa els finalistes d'aquest any són: Jordi Coca i l’obra La noia del ball (Proa/Destino) el japonès Natsume Soseki autor de Botchan (Proa/Impedimenta), Giani Stuparich amb la Isla (Minúscula), Andrea Maria Shenkel que debuta amb Tannöd , el lloc del crim (Proa/Destino) i finalment la periodista francesa Minh Tran Huy amb La princesa y el pescador (Belacqua).
Per saber més coses podeu escoltar l'entrevista mb Eduard Garrell, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya en una entrevista realitzada al progra Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

2 comentaris:

el llibreter ha dit...

Mira que sóc un lector fidel i entusiasta de Jordi Coca, però no entenc que tot un Premi Carlemany, que ha rebut bones crítiques i que s'ha venut força bé sigui finalista del Premi Llibreter. No ho entenc.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

Per cert, crec fermament que Jordi Coca mereix el Nobel abans que set dels vuit escriptors que proposeu a l'enquesta ;-)

Salutacions cordials.