15/10/08

ROBERTO SAVIANO, L'AUTOR DE GOMORRA AMENAÇAT DE MORT PER LA MÀFIA

Escriure un llibre sobre la màfia napolitat pot tenir consequències negatives. Roberto Saviano que fa un anys ens presentava el llibre Gomorra ara viu un dels seus pitjors moments.
La policia italiana investiga un suposat pla del clan dels Casalesi per matar abans de Nadal l'escriptor Roberto Saviano. La informació l'hauria revelada un antic membre de la Camorra que col·labora amb la justícia
El clan Casalesi és un dels més violents de la Camorra, la màfia napolitana. Se li atribueix la recent matança de Castel Volturno, on van morir set persones, entre elles sis africans.
Gomorra ha venut més de un milió d'exemplars a Itàlia i el fet que la pel.licula basada en el llibre obtinguès el premi del jurat del Festival de Canes el mes de maig i que hagi estat escollida per representar Itàlia als Oscars ha desencadenat el plà de la màfia napolitana d'assassinar al periodista italià de 29 anys.
Després d'haver-se negat diverses vegades a deixar el seu país abandonarà Itàlia davant les amenaces de mort que ha rebut per part de la Màfia.