4/10/08

EL POBLE AMB MÉS LLIBRERIES DEL MÓN

Ja fa uns dies llegia en un article al Vilaweb que un petit poble gal.lès anomenat Y Gelli Gandryll té l’honor de ser el poble amb més llibreries per metre quadrat. Aquesta poble té només 2.000 habitants però la bona notícia es que 30 llibreries conviuen en aquesta població. Pot resultar curiós tenint en compte que poblacions de casa nostra amb més habitants no arriben ni de bon tros ni a una quarta part de llibreries.
La història de tantes llibreries arrenca a l’any 1961 quan Richard Booth va decidir que Y Gelli Gandryll fos un poble conegut per ser el primer poble llibreter.
A més des de l’any 1988 es celebra el Hay Literary Festival que aplega més de mig milió de visitants l'any. Aquesta idea de convertir el poble en un constant homentatge al llibre ha inspirat a moltes altres poblacions que han unit esforços sota el nom de Organització Internacional de Pobles del Llibre (IOB). Aquesta organització compta amb els pobles que tenen moltes llibreries. Malauradament no n’hi cap de casa nostra. Quina població catalana serà la primera en fer-ho?. Esperem una resposta ben aviat

6 comentaris:

jomateixa ha dit...

és increïble, ja se on m'agradaria anar de vacances...

Celia Santos ha dit...

tocan a 66 habitantes por librería. No se yo si es un buen negocio :( Supongo que el pueblo ganará más con el turismo

Anònim ha dit...

El poble-llibreria que queda més a prop de casa nostra és Montolieu, que està al sud de França, a uns quilòmetres de Carcassonne, i és molt recomanable de visitar un cap de setmana.

bajoqueta ha dit...

Osti un bon lloc per anar a viure :)

O. ha dit...

Val la pena anar-hi, us ho asseguro.

gmestred ha dit...

Bellprat ha iniciat els primers passos per ser la primera vila-llibre de Catalunya:
http://www.icatfm.cat/picatfm/accessible/item.jsp?item=wcc_noticia&idint=40076