20/4/09

ENTREVISTA AMB XULIO TRIGO, AUTOR DE ELS SECRETS DE LA REINA

El poeta, escriptor i blocaire Xulio R.Trigo ens ofereix una nova novel·la anomenada Els secrets de la reina. Si busquem una definició de l'obra podem dir que barreja ingredients la novel·la històrica i el thriller. Els secrets de la reina arrenca al segle XIV al monestir de Poblet i continua al segle XXI.Dues històries paral·les en dos èpoques diferents que intenten esbrinar quins secrets amagava la reina Elionor de Portugal.
La visita de la reina i el rei Pere III el cerimoniòs al monestir de Poblet a l’any 1348 està envoltada de misteri. Un misteri que podrà ser revelat mitjançant un manuscrit de l’escultor Aloi Montbrai que serà clau per tal de trobar aquests secrets de la reina.A l'actualitat dos joves historiadors l'Enric i la Beatriu intentaran treure a la llum els secrets del manuscrit d’Aloi Montbrai. Tots dos viuran sota l’amenaça d’algú que vol que aquests secrets segueixin sent això, secrets. Aquest manuscrit és l'enllaç principal de les dues històries.Xúlio ha escrit una novel·la lleugera, que es llegeix molt bé i que de ben segur atraparà als seus lectors.
Xulio Trigo ha publicat unes 12 novel·les; La passió d’Alexandra, La desaparició d’Evelyn , Després de l’oblit... Ha guanyat varis premis literaris com el Joanot Martorell, Ausias March a més del Miquel de Palol i el Maria Merce Marçal. Ha fet traduccions d’autors gallecs i portuguesos al català i també ha escrit articles culturals en diferents mitjans de premsa escrita . Xulio R. Trigo a és de tot això és poeta i blocaire gracies al seu bloc El violinista celest.Podeu escoltar l'entrevista amb Xulio R.Trigo parlant de la novel·la Els secrets de la reina.