22/4/09

LLIBRES PER A JOVES LECTORS

La literatura juvenil compta aquesta temporada amb bons títols. Francesc Miralles a més de ser autor de llibres d'autoajuda i d'alguns thrillers també s'ha decidit per la novel·la juvenil a El cinquè mag (Empúries/Ed.B) on retrata una Barcelona plena de misteri amb la màgia present en tota la trama. Un jove ha de superar un bon grapat de proves per convertir-se un mestre de la psicomàgia.
Un clàssic com Phill Pullman, autor de la trilogia La materia oscura ara ens acosta a la història de Ginny a El puente roto (Ediciones B). Ginny és una adolescent que te una molt bona relació amb el seu pare fins que descobreix un secret familiar que va trontollar tota aquest felicitat. bàsquet del Joventut de Badalona.
Després de la sèrie de vampirs al Crepuscle, Stephanie Meyer canvia de registre a L'hoste (Alfaguara) on ens situ en un planeta Terra on
L'escriptor i periodista Jordi Cervera ha guanyat el darrer Premi Juvenil de l'editorial Edebé amb La mort a sis vint-i-cinc una
novel·la policíaca que arrenca amb l'assissinat de la dona i el fill d'un jugador de els humans gairebé han desaparegut després d'una dura guerra amb una espècie alienígena. Els homes han passat de viure i explotar el seu propi món a fugir i amagar-se d'una raça cruel i parasitària, que necessita allotjar-se als cossos humans per poder seguir amb vida. Centenars d'extraterrestres, excel·lentment formats i sota l'aparença d'homes corrents, busquen a diari a supervivents, colònies de potencials amfitrions on poder allotjar els seus propis hostes.