25/4/09

LARSSON, STIEG LARSSON

És l’autor de moda, totes les llistes de vendes estan encapçalades per ell Stieg. El seu nom és Larsson, Stieg Larsson i la seva trilogia Millenium ha captivat a milions de lectors arreu del món. A casa nostra també el fenòmen Larsson s’ha notat i amb molta força. Estava força clar que les seves novel·les serien de les més venudes d'aquest Sant Jordi. Públic i també crítica semblen estar d’acord amb opinions molt favorables respecte a la seva qualitat. Larsson enganxa al lector amb el ritme que imposa el protagonista de la trilogia, Mikael Blomkvist, periodista i fundador de la prestigiosa revista econòmica sueca Millennium.
El proper 23 de maig arribarà a les pantalles catalanes l’adaptació de la primera novel·la de Stieg Larsson Els homes que no estimaven a les dones.
Però,tota aquesta història marcada per l’èxit compta amb una part trista.
L'autor suec va morir a l'any 2004 d'un atac de cor poc després de fer entrega al seu editor el tercer volum de la trilogia i poc abans de veure publicat el seu primer llibre. Larsson era periodista i reporter de guerra i expert en els grups d'extrema-dreta. Tenia en ment publicar 7 volums de la sèrie Blomkist.

Stieg Larsson no ha pogut assaborir l’èxit de les seves novel·les i els lectors ja saben que el 23 de juny amb la publicació del tercer volum, La reina al palau dels corrents d'aire, finalitza la trilogia Millenium i serà moment de buscar nous escriptors. De moment la novel·la negra sueca es va fent forat entre els lectors amb autors com Mankell, Mari Jungsted entre d’altres.

4 comentaris:

Joan ha dit...

Sí, una llastima, perquè la novel·la és molt bona

Anònim ha dit...

Hola, crec que la pel.licula d¡en Larsson s'estrenarà el 29/05/09, no
el 23/05.
El 23/06, l'ultim llibre si! de
Milenium-
Si en la linea de Larsson, "Ningú ho ha vist" de Mari Jungsted.
M'agradat força.
També m'han parlat bé d'un islandès
de nom dificil que ha escrit "La mujer de verde". Espero la traducció al català per llegir-lo.

Deamar ha dit...

Sí que és una llàstima, per ara m'estic llegint el primer i és molt bo, l'estic disfrutant força.

bajoqueta ha dit...

Pos si pobre, és llàstima que no pugue vore lo gran èxit que estan tenint los seus llibres arreu del món.