1/4/09

L'ENCANTADORA DE FLORÈNCIA. Salman Rushdie


Editorial: Bromera/ Mondadori
Pàgines: 360.

A l'any 1989 Salam Rushdie va ser condemnat de mort per l'Aiatol·là Khomeini, per la publicació de la novel·la Los versos satánicos.
A partir d'aquest episodi l'escriptor va aconseguir una enorme popularitat malgrat haver de viure la resta de la seva vida amenaçat de mort. De moment ja ha publicat onze novel·les i tres assajos i de cara l'any vinent podria presentar un llibre de literatura infantil.
Aquests dies Salman Rushie ha presentat a Barcelona la seva darrera novel·la sota el títol de L'encantadora de Florència.
El protagonista de la novel·la és un enigmàtic viatger alt i ros que es fa dir «Mogor dell’Amore» travessa el món amb l’objectiu de revelar un poderós secret sobre el qual pesa una maledicció: només hi ha un home que el pot escoltar i continuar viu, i aquest no és altre que l’emperador Akbar en persona. La bruixeria li servirà per a introduir-se a la cort i explicar al governant més gran de la terra la història de la princesa Qara Köz, Ulls Negres, una dona tan bella que desterrava el que els homes fins aleshores havien considerat bell a les files de la vulgaritat més mediocre. Una dona, també, capaç d’hipnotitzar l’esplendorosa ciutat de Florència i d’enamorar l’emperador a través del temps i de l’espai.
A través del relat coneixerem l’esplendor de l’imperi Mogol, regnat per Akbar, un dirigent conciliador, intel·ligent i obert a les influències que arriben des d’Occident, però també ens aproparem a la Florència dominada pels Mèdici. A l'encantadora de Florència, Salman Rushdie uneix dos mons molts diferents.