21/4/09

IMPREMTA BABEL. Andreu Carranza.

Editorial: Columna
Pàgines: 360
Andreu Carranza autor de les novel·les, Anjub, confessions d'un bandoler, L'hivern del Tigre i coautor de La clau Gaudí .
Ara ens presenta un novel·la que ens parla de llibres sota el títol de Impremta Babel.
El protagonista és un escriptor que viu a Barcelona a qui la seva editorial proposa el primer llançament que durà a terme d'una obra per Internet.
Just quan li ho proposen, rep la notícia de la mort del seu oncle, amb el qual es va criar sense saber qui eren els seus pares.
Aleshores acut a la seva editora, a qui va conèixer a través del seu oncle, perquè li expliqui el que sap dels seus orígens. Però ella abans li demana que escrigui el que recorda sobre el seu passat, cosa que ell fa.
Llavors l'escriptor explica la seva infància i la seva adolescència en un poble de l'Ebre entre els anys seixanta i setanta, amb la important figura en la seva vida del seu oncle impressor, víctima de la censura franquista, la qual prohibia publicar tot allò considerat contrari a la dictadura. En aquest ambient familiar, el jove va accedir a la millor literatura universal.
Alhora, recorda la seva relació amorosa amb una noia vinculada a la família de l'home més poderós del poble, contrari a aquesta relació. Aquella oposició al seu amor podria donar-li una pista sobre els seus orígens.