28/6/09

EL FLAUTISTA D'HAMELIN FA 725 ANYS

El 26 de juny de 1284 es va produir a la ciutat de Coppenbrügge un segrets de nens que anys més tard inspiraria als germans Grimm a crear el conte del Flautista d’Hamelin.
El flautista d’Hamelin és un dels contes clàssics més coneguts ique s’ha traduit a molts idiomes. La història es coneguda per tots al fer desaparèixer els ratolins d’aquesta ciutat. Després de salvar la ciutat d'una plaga de rates amb el so de la seva flauta, els habitants es van negar a pagar-li el salari que li havien promès pels seus serveis, i en senyal de revenja, es van emportar e tots els nens de la ciutat i els va fer desaparèixer.
Ara aquest història s’ha repetit i per celebrar aquesta efemèride la ciutat d'Hamelín ha organitzar un viatge amb tren on han participat joves de tota alemanya
El lloc de reunió ha estat al mercat de cavalls d'Hamelín, per fer un recorregut de 15 quilòmetres que separen aquesta localitat de Coppenbrügge que segons diuen en va produir la història real que va inspirar als germans Grimm per crear el conte. Un dels organitzadors d’aquest acte és el músic Ian Anderson, component del grup Jethro Tull. Es tracta d’un acte benèfic i els guanys destinaran a l'organització benèfica Interhelp Spenden.
Com a dada curiosa el passat més de novembre a la ciutat d'Hamelin va aparèixer una plaga de rates a la perifèria d'Hamelin d'un abocador pròxim a uns jardins de la ciutat alemanya tal i com ja vam comentar a L'illa dels llibres.