4/6/09

TESTIMONI PROTEGIT- Blanca de la Torre

Editorial: Proa
Pàgines: 336
Blanca de la Torre ha debutat en el panorama literari amb Testimoni protegit. Es tracta d'un thriller en tota regla i que destaca per la seva acció.
Els atemptats de l'11 de setmebre de 2001 a Nova York serveixen a Blanca de la Torre com a punt de partida de Testimoni Protegit. Aquest testimoni és l'escriptor indi ST que ha estat condemnat per una fàtua islamista i per tant fa temps que es troba a una existència permanentment vigilada. Tot d'una, però, l'11 de setembre del 2001, la tragèdia al World Trade Center li obre la finestra del futur, la possibilitat de retrobar la llibertat perduda mitjançant un canvi d'identitat que li permetrà deixar enrere l'amargor dels darrers disset anys d'una vida amenaçada. Pocs minuts després de l'impacte del primer avió contra les Torres Bessones, un equip d'especialistes secrets, el GEFI, prepara contra rellotge, a cavall entre Londres i Washington, els protocols per fer morir ST en l'atemptat i ressuscitarlo amb nova identitat, mesos després, com a professor d'una discreta universitat nord-americana.
Tot i fer el seu debut literari aquesta novel·la és molt recomanable. Blanca de la Torre és periodista i ha treballat també com a corresponsal de guerra a més de dirigir documentals de divulgació.