9/6/09

JOAN SOLÀ NOU PREMI D'HONOR DE LES LLETRES CATALANES

El lingüista i filòleg i Joan Solà ha guanyat el 41è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, un guardó que concedeix l'associació Òmnium Cultural en reconeixement a la trajectòria literària.
Òmnium Cultural entrega anualment aquest guardó, un dels més prestigiosos de l’àmbit lingüístic català, en reconeixement a la trajectòria d’una persona que per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.
Joan Solà és autor d'una quarantena de llibres sobre llengua, especialment sobre sintaxi. Va dirigir la Gramàtica del català contemporani. El seu últim llibre es titula Plantem cara, recull d'articles publicats al suplement de cultura del diari Avui i que ha publicat l'editorial La Magrana.
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes té una dotació de 30.000 euros i en anteriors edicions han guanyat aquest guardó escriptors com; Josep Benet, Pere Calders, Joan Coromines, Salvador Espriu, J. V. Foix, Joan Fuster, Josep Palau i Fabre, Baltasar Porcel, Mercè Rodoreda i Joan Triadú.