13/6/09

LA CUINERA IOLANDA BUSTOS ENS OFEREIX UNA CUINA AMB FLORS


Editorial: Columna
Pàgines: 300
La cuinera Iolanda Bustos del ersaturant La Calèndula ens ofereix una cuina amb les flors com a principals ingredients. Tot i semblar una cuina innovadora no ho és.

Iolanda Bustos ofereix una cuina amb influències clàssiques i gràcies això aconsegueix unir dos conceptes prou importants; natura i cuina.
El llibre La millor cuina amb flors, plantes i fruits silvestres ens ofereix més de 100 receptes basades en plantes, flors i fruits silvestres que faran que els plats que neixin d'aquestes receptes siguin prou interessants i deliciosos.
Algunes de les flors que podem utilitzar a la cuina podríem ser les margalides, violetes, tulipans, roses, romaní, clavells, gladiols, ,camamil.la , o lavanda. Tot és prodcute natural i tal i com comenta la mteixa cuinera si bans anavem a buscar bolets al bosc potser va ara anirem a buscar fruits silvestes i plantes per preparar els nostres plats.
Iolanda Bustos ens ofereix primers i segons platts, postres i fins i tot begudes ben originals com un gintonic de borratja o un cava de saüc:

Ingredients: 10 litres d’aigua 1 kg. De sucre, El suc d’una llimona, 20 umbel.les de flors de saüc Ho posem tot junt i ben remenat en una ampolla grossa de vidre durant 5 dies a sol i serena. Ho filtrem i embotellem. Hem de tapar molt bé les ampolles perquè no ens salti el tap. Penseu que la maceració produeix carboni igual que el cava.
Un llibre molt recomanable pels cuiners i tastaolletes més atrevits que gauriran amb aquest llibre molt ben documentat i il·lustrat amb excel·lents fotografies.
Podeu escoltar l'entrevista amb Iolanda Bustos on ens comenta moltes més coses del seu llibre i del seu ofici de cuinera.


Iolanda Bustos també presenta el programa Tots a la cuina que es pot veure en diferents televisons locals catalanes. Si voleu més informació podeu visitar la seva pàgina web www.iolandabustos.com.