30/6/09

EL PREMI LLIBRETER CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI AMB ELS LECTORS

El Premi Llibreter és sense cap mena de dubte un dels premis literaris més nets que es coneixen. Aquest guardó el convoca cada any el Gremi de Llibreters i rep el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals, i es va crear l’any 2000 amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat, tant en català com en castellà.

Gràcies al Premi Llibreter novel·les de gran qualitat i que no van obtindre un gran ressò en el seu dia van aconseguir finalment arribar al gran públic.
Ara coincidint amb el desè aniversari el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha decidit organitzar una votació per escollir quin dels títols guanyadors és el preferit pels lectors.
Hi ha temps fins el dia 30 d'agost i es pot aconseguir la butlleta de participació en els 320 establiments agremiats, on es podran trobar cartells, les butlletes per poder participar i també exemplars dels llibres premiats. .Entre tots els participants, se sortejaran deu lots de novetats literàries facilitades pels editors dels títols premiats.

Els participants, hauran de triar entre els següents títols:

L’última trobada, de Sándor Márai (Empúries)
Soldats de Salamina, de Javier Cercas (Tusquets)
El festí de l’amor, de Charles Baxter (La Magrana)
L’edat de ferro, de J.M. Coetzee (Edicions 62);
Mentira, de Enrique de Hériz (Edhasa)
El port de les aromes, de John Lanchester (Anagrama)
El cinquè en joc, de Robertson Davies (Libros del Asteroide)
Fa mil anys que sóc aquí, de Mariolina Venezia (La Campana)
Botxan, de Natsume Sôseki (Proa).

El sorteig per determinar qui s’emportarà els lots de llibres tindrà lloc el 14 de setembre davant de notari a la seu del Gremi.