13/7/09

EL NOMBRE DEL VIENTO. Patrick Rothfuss

Editorial: Plaza y janés
Pàgines: 880
Viajé, amé, perdí, confié y me traicionaron (Kvothe)
Patrick Rothfuss ens ofereix a El nombre del viento el seu debut literari amb una història de fantasia que agradarà fins i tot als no lectors d'aquest gènere. El nombre del viento és també aventura i misteri i la seva extensió no ha de preocupar a cap lector.
Kvothe és un personatge llegendari, l'heroi i el dolent de milers d'històries que corren entre la gent. Tots li donen per mort, quan en realitat viu amb un nom fals en una posada apartada i humil, de la que n'es propietari. Ningú no sap ara qui és. Fins que una nit un viatger, anomenat el Cronista, el reconeix i li suplica que li reveli la seva història, la verdadera, al que finalment Kvothe accedeix. Però hi haurà molt que explicar i ho farà durant tres dies. Kvothe és el fill del director d'una companyia itinerant d'artistes l'arribada dels quals als pobles i ciutats sempre és un motiu d'alegria. En aquest ambient Kvothe, un nen prodigi aprèn diferents arts. Per a ell, la màgia no existeix; sap que són trucs. Fins que un dia ensopega amb Abenthy, un vell mag que ha dominat els arcans del saber, i el veu cridar al vent.
Des d'aquell moment Kvothe sol anhela aprendre la gran màgia de conèixer el nom autèntic de les coses. Però aquest és un coneixement perillós i Abenthy, que intueix en el nen un gran do, l'ensenya amb cautela mentre el prepara perque un dia pugui anar a la Universitat i convertir-se en un mestre de mags. Una tarda en què el seu pare ha estat assajant el tema d'una nova cançó sobre uns dimonis llegendaris, Kvothe es passejarà al bosc. Quan torna descobreix els carros incendiats i tothom fins i tot els seus pares han estat assassinats.
Durant mesos Kvothe vaga atemorit pel bosc amb el seu llaüt per única companyia i quan arriba l'hivern es dirigeix a la gran ciutat on intenta buscar-hi respostes.
Patrick Rothfuus en aquests moments escriu la segona part d'aquesta història que portarà per nom The Wise Man's Fear (El temor de un hombre sabio).

1 comentari:

Carme Gosàlbez ha dit...

La veritat és que, per a ser una primera novel·la, està molt ben escrita. Enganxa el lector pràcticament des de la primera pàgina... Jo la vaig llegir aquest estiu i, a pesar de les 880 pàgines, em va durar una setmana mal comptada.
Tins moltes ganes que aparega el segon volum... I espere que no siga l'últim.