1/7/09

EL SICARIO DE LOS IDUS. Asesinato en Tárraco. Cristina Teruel

Editorial: Edhasa
Pàgines: 384

El sicario de los idus. Asesinato en Tárraco suposa el debut literari de Cristina Teruel.
L'escriptora ens ofereix una novel·la situada en el segle Id.c just en el moment en que la ciutat romana construeix el seu circ.
El sicario de los idus és una novel·la històrica amb aires de novel·la negra just en el moment en que el cadaver d'un jove marmolista apareix a les obres del circ romà. Molts seran els que veuran aquesta mort com un fet accidental i sense més però després d'una investigació de rutina l'optio Specula sospita que aquesta mort no ha estat casual.
Però el seu superior arxiva el cas, els familiars no volen parlar... Escorcollant amb l'ajuda del veterà Illot Mario Malacitano els arxius de la prefectura, interrogant els familiars de la víctima i els qui el van conèixer, Specula no triga en veure certes coincidències amb altres presumptes accidents que posen en descobert un entramat de delictes que, sens dubte, apunten en una mateixa direcció: el tràfic del cèlebre i perillosíssim opi tebano, que malgrat tots els seus esforços i càrregues impositives aconsegueix escapar al control de les autoritats romanes.
Un bon thiller, en aquest cas, a la Tárraco Romana de la mà de Cristina Teruel.