8/7/09

TORNA MONTALBANO

Editorial: Edicions 62/ Salamandra
Pàgines: 223
L'inspector Montalbano torna de la mà d'Andrea Camilleri. L'escriptor sicilià sembla no donar moltes vacances al seu personatge. La darrera novel·la s'anomena Les ales de l'esfinx i l'inspector haurà d'investigar el cas d'una noia que ha estat trobada morta en una vella deixalleria.
Nua, amb el rostre devastat per un projectil, sense cap mostra de roba per enlloc. Només han pogut reconèixer un petit tatuatge sobre l'espatlla esquerra - una papallona- que podria facilitar la seva identificació.
Aquest cas atraparà a Montalbano que veurà com aquesta papallona també la porten tatuada altres noies, que en la seva gran majoria, totes són de l'Europa de l'Est, i han trobat feina gràcies a l'associació catòlica La bona voluntat que les ha salvat d'un destí que les portava directes a la prostitució.
A partir d'aquest moment Montalbano patirà un setge per part de tothom inclús pel bisbe.
Foguerada d'agost, La lluna de parer, Un gir decisiu, La veu del violí són altres novel·les protagonitzades per Montalbano i la seva illa de Sicilia.

1 comentari:

Puigmalet ha dit...

Hola:

Es fa saber que el proper diumenge dia dotze de juliol arRIBA el cinquantenari de la mort d’aquell qui es va preguntar “¿D'on venim, que no fos tornada? / Com una absurda enamorada, / la vida ens fa plorar el passat. / ¿On tornem, que no fos naixença? / Vivim de mort, i no ens és grat; / morim d'amor, i no s'hi pensa”. Queda notificat a efectes d’algun possible apunt commemoratiu.