1/7/09

HA MORT BALTASAR PORCEL

Baltasar Porcel ha mort a l'edat de 72 anys. Nascut a l'any 1937 a Andraxt ha aconseguit una llarga trajectòria literària farcida de premis literaris com el Prudenci Bertrana, Josep Pla, El Sant Jordi, Ramón Llull, Sant Joan Caixa Sabadell,Serra d'or, El de Literatura de la Generalitat de Catalunya a més del Premi d'honor de les lletres catalanes.
Entre les seves novel·les destaquen Cavalls cap a la fosca (1975), Les pomes d'or (1980), Les primaveres i les tardors (1986), El cor del senglar (2000), L'emperador o l'ull de vent (2001) i L'Olympia a mitjanit (2004), Cada castell i totes les ombres(2008)
A l'any 2007 va fer el discurs de clausura de la participació de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt. A nivell internacional ha estat traduït a una desena de països.
Podeu veure un video realitzat per Vilaweb on Baltasar Porcel parlava del premi d'Honor de les lletres catalanes i oferia un repàs de la seva vida literària.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Una gran perdua!
No aixequem el cap aquesta setmana!!

Anònim ha dit...

Era el candidat pel Nobel de literatura! un gran perdua

Anònim ha dit...

ELL VOLTABA PER TOLOSA DE LLENGUADOC,CONEIXENT ANARQUISTES I FENT ENTREVISTES....LA MEVA FAMILIA I JO VISITABAM ELS PARENTS EXILATS PUC DIR QUE ERA UN HOME GALAN,SABIA PARLAR TAN COM ESCRIURE, "NINA DE SUCRE"HAN VA DIR, VAIG QUEDAR MOLT IMPACTADA.NO CAL DIR QUE TINC TOTS ELS SEUS LLIBRES.
JUGANT AMB BCN.

Jesús M. Tibau ha dit...

no hi ha dubte que era una de les principals figures de la narrativa catalana actual

Unknown ha dit...

El personatge se vegades es menjava l'escriptor. No deixava indiferent, això resulta evident.

Per cert, hi ha un error tipogràfic: va néixer el 1937 i no el 32

Jordi Milian ha dit...

corregit Eulàlia. moltes gràcies per visitar-nos,