2/7/09

LA SOLITUD DE PATRÍCIA. Carles Quílez

Editorial: la Magrana
Pàgines: 192
Fa un any l’editorial Rba va crear conjuntament amb els Mossos d’Esquadra el Premi Crims de tinta que està dedicat a la novel·la negra.Marc Pastor i la seva Mala dona van aconseguir guanyar la primera edició. La història de la vampira del carrer Ponent va captivar a molts lectors.
Gràcies a la Mala dona aquest guardó també ha aconseguit fer-se un lloc entre els premis literaris.
El guanyador de la segona edició ha estat el periodista i també escriptor Carles Quílez. Autor de les novel·les Cop a la virreina, Piel de policia amb Andreu Martín , Mala vida , Psicòpata i Atracadores a més de ser el cap de secció de tribunals i policia de la Cadena Ser a Barcelona ara ens ofereix La solitud de Patrícia.
Es tracta d’una novel·la que un cop llegida ens semblarà curta i que les seves 192 pàgines no són suficients per la intensitat a la que sotmet al lector.
La solitud de Patrícia te alguns apunts autobiografics de Carles Quílez ja que comparteix professió amb la protagonista de la història creant així un alter-ego. Patrícia Bucana treballa de periodista de successos en un diari. És una periodista amb molt força que aconsegueix involucrar-se en cada una de les nóticies i reportatges que escriu. Les seves fonts als Mossos d'Esquadra li filtren la notícia de la seva vida i li comuniquen que dos individus de nacionalitat francesa han estat detinguts prop de Barcelona amb un poderós i sofisticat armament quan presumiblement es disposaven a perpetrar un magnicidi. Patrícia decideix investigar just en el moment que apareix un altre cas on el protagonista és un violador i assassí de prostitutes que actua als voltants del Camp Nou.
Periodista de raça com ho és la Patrícia decideix tirar endavant amb les dues investigacions per tal de fer un molt bon reportatge pel seu diari.Aquest fet li suposa més d’un maldecap i qüestionar-se fins a quin punt val la pena arriscar la seva própia vida per aconseguir la veritat de tot plegat.
Avui en dia que es qüestiona el periodisme d’investigació i que en comptades ocasions surt a esecna, esperem que la novel·la serveixi a més d’un periodista reflexionar sobre la seva feina.
Un periodista ha d’arribar fins al final d’una investigació siguin quines siguin les conseqüències?Fins on estaríem disposats a arriscar?

1 comentari:

Anònim ha dit...

M´he llegit el llibre i m´ha encantat. Trobo que sent un argument que enganxa molt per la trama, en el fons és molt porfund. Es impressionant. i molt fàcil de llegir. Us ho recomano.