26/9/09

CORMAC McCARTHY, PEL·LÍCULA i LLIBRE.

La pel·lícula The Road, basada en la novel·la La carretera (Ed62/Mondadori) de l'escriptor nord-americà Cormac McCartthy, tancarà la pròxima edició del festival internacional de cinema fantàstic de Sitges que es celebrarà entre els dies 1 i 12 d'octubre.
Dirigida per John Hillcoat està protagonitzada per Viggo Mortensen, Kodi Smith-McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall i Guy Pearce. Aquesta adaptació s'ha presentat en d'altres festivals de cinema com el de Venècia i Toronto amb molt bona crítica.
Aquesta no és la primera vegada que s'adapta al cinema una novel·la de Cormac McCarthy. F aun parell d'anys, els germans Coen van dirigir No es país para viejos, aconseguint quatre Oscar de Hollywood inclòs l'Oscar a Javier Bardem.
Fa poques setmanes s'ha publicat en català una nova novel·la de McCarthy amb el titol de Meridià de sang (Edicions 62), En ple segle XIX al vell mig de la zona fronterera que separa Mèxic dels Estats Units, les autoritats mexicanes i de l'Estat de Texas formen part d'una expedició paramilitar que té la intenció d'eliminar el major nombre d'indis possible. És el que s'anomena El Grup Glanton, que té com a líder espiritual a un jutge que es diu Holden, un home violent i cruel. En Holden viola, assassina i assegura que mai no morirà. Més històries fosques que ens parlen de les realcions humanes portades a l'extrem de la supervivència de la mà de Cormac McCarthy que a l'any 2007 va aconseguir el Premi Pulitzer amb The road i que any rere any sona el su nom com a candidat al Premi Nobel.
Esperem que no tigui gaire.

2 comentaris:

kweilan ha dit...

Tinc ganes de veure l'adapatació de La carretera. Em sembla difícil portar-la al cinema i en tin curiositat.

bajoqueta ha dit...

Jo també tinc curiositat, ja que el llibre em va encantar :)