19/9/09

LA PINÇA BIRMANA. Maria Jaén

Editorial: La Magrana
Pàgines: 192
Maria Jaén va debutar a l’any 1986 com a escriptora amb Amorrada al piló, una novel·la que es va converit en tot un èxit editorial. Després arribarien Sauna (1987), La dona discreta (1997) i La promesa (1999) i del recull de narracions La teva noia (1992).
Ara torna amb La pinça birmana que de ben segur no deixarà a ningú indiferent i que intenta donar una ullada al món de la televisió. Un món que coneix prou bé pels seus treballs com a guionista de sèries com El cor de la ciutat, Sitges, Ambiciones, Calle nueva o Laberint d’ombres
La protagonista de La pinça birmana és la Carla Mas, estrella del serial televisiu L’esquerra de l’Eixample, i la seva mare, una vella glòria de l’escena catalana, tenen una relació impossible. Han viscut juntes tota la vida i no han fet altra cosa que odiar-se mútuament. Ara, la Carla ha d’explicar a la mare que els responsables de la sèrie volen «matar» el seu personatge i no sap com fer-ho... Mentrestant, la guionista, la Sílvia Clotet, és a punt de perdre el seu lloc com a directora argumental de la telenovel·la en favor de la BlancaGuerra, la nova protegida del Perejaume Oriol, creador de L’esquerra... i un penques professional.
Gràcies a aquest argument Maria Jaén mostrarà al lector les interioritats d’una sèrie televisiva
.