18/9/09

ELS 5 FINALISTES DEL PREMI LLIBRETER A L'ÀLBUM IL·LUSTRAT

El Premi Llibreter que enguany arriba la X edició compta amb dos apartats.
Millor novel·la que aquest any han estat finalistes: Winesburg, Ohio de Sherwood Anderson, Tanta gente sola de Juan Bonilla, Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara, Les edats perdudes de Judit Pujadó i En lloc segur de Wallace Stegner i Millor àlbum il·lustrat on aquest any són finalistes:

L’aniversari del senyor Guillamó
Text i il·lustracions: Anaïs Vaugelade
Editorial: Corimbo, 2008
Àlbum que explica la història del senyor Guillamó que decideix anar al restaurant per celebrar el seu aniversari i que pel camí afegeix animalons que el volen acompanyar per demanar el seu plat favorit. L’autora demostra el seu domini de la narració visual.

Agnès Atzur
Autors: Pablo Albo (text) i Pablo Auladell (il.)
Editorial: Thule Ediciones, 2009
Agnés Atzur tracta el tema de la mort i la pèrdua de persones estimades a través de la història d’una nena innocent i imaginativa i el seu amic Miguel amb qui sempre juga i que un dia desapareix. És un text commovedor i tendre il·lustrat per Pablo Auladell.

Compte amb la granota
Text i il·lustracions: William Bee
Editorial: Ed. Juventud, 2008
Compte amb la granota explica la història d‘una encantadora iaia que viu a prop del bosc i que té una granota al jardí que la protegeix dels perills. Amb il·lustracions del mateix autor del text, busca provocar el somriure i compta amb una sorpresa final

L’enemic
Autors: Davide Cali (text) i Serge Bloch (il.)
Editorial: Ed. Virus/Takatuka (segell), 2008
El llibre posa de manifest la irracionalitat de la guerra a través de la història d’un soldat al front. La por al desconegut, la gana i la idea que el conflicte és culpa de l’altre estan presents en l’àlbum que aborda un tema poc habitual en literatura infantil.


El aprendizaje amoroso
Autor: Laëtitia Bourget (text) i Emmanuelle Houdart (il.)
Editorial: Fondo de Cultura Eco., Mèxic, 2008
El llibre qüestiona la idea de l’amor incondicional entre un príncep i una princesa dels contes clàssics i mostra com ells també han d’aprendre a acceptar-se mútuament, amb els seus defectes i virtuts. Una història divertida amb un plantejament transgressor.

1 comentari:

el llibreter ha dit...

l'Auladell! L'Auladell! Una meravella d'il·lustracions. i la història de Pablo Albo és d'una gran tendresa.

Salutacions cordials.