1/9/09

SÈRIES I LITERATURA II: TRUE BLOOD

Darrerament la literatura i el cinema s’ha inspirat en vampirs per crear nous productes. Bram Stoker va iniciar a l’any 1897 la literatura vampírica amb l’excel•lent Dràcula, que el proper mes d’octubre apareixerà la continuació de la mà del seu besnet Drace Stoker amb Dràcula el no-muerto (Roca editorial).
Stephanie Meyer amb la seva saga del Crepuscle ha obtingut força èxit amb els seus vampirs joves i actuals.
Algú pot pensar que si afegim un vampir a una novel•la o una pel•lícula pot ser èxit segur, però en moltes ocasions aquest èxit es basa en l’originalitat.
Originals són les històries de l’escriptora Charlaine Harris que amb les novel•les Muerto hasta el anochecer, Corazones muertos i El club de los muertos ( La Factoría de Ideas/Punto de lectura) ha aconseguit fugir dels tòpics i crear una nova història on vampirs i humans intenten conviure. En anglès s'han editat de moment vuit novel·les de la sèrie Sookie Stackhouse. El proper mes d'octubre es publicarà A touch of Dead, una recopilació de relats curts i el mes de maig del 2010 Dead In The Family.
L’èxit de les novel•les s’ha traslladat a la televisió amb dues temporades de True Blood(Sang fresca), es tracta d’una sèrie basada en les novel•les de Harris.
La protagonista és Sookie Stackhouse (Anna Paquin), una jove cambrera que treballa a la cafeteria d'un petit poble anomenat Bon Temps i que té el do de llegir els pensaments dels altres. Els habitants d’aquest poble han de conviure amb els vampirs que fa molt poc que els vampirs han començat a relacionar-se amb els humans. De fet Sookie, coneixerà a Bill Compton (Stephen Moyer) un vampir de 173 anys de qui s’enamorarà
Els vampirs ja no han d’atacar a les seves víctimes i xuclar la sang perquè els japonesos han inventat una sang sintètica. Al mateix temps corre el rumor que la sang de vampir te efectes curatius i potencia el desig sexual i per aquest motiu existeix un mercat negre d’aquest tipus de sang i alguns humans intenten atacar als vampirs per aconseguir-la.
La relació entre els humans i els vampirs és la base de les històries de les novel•les i de la sèrie True Blood,que també pot ser vista i llegida com un thriller. La normalitat i la convivència del principi canvia en el moment en què al poble succeixen una sèrie d’assassinats que alguns creuen que han estat obra dels vampirs.
True Blood creada per la televisió HBO i dirigida per Allan Ball, el creador de A dos metros bajo tierra i American Beauty, p
orta dues temporades en antena i es pot veure en castellà al Canal+. També com ja sabeu, a internet tenim moltes possibilitats de veure les sèries online.