14/9/09

SOLDATS DE SALAMINA, MILLOR NOVEL·LA DEL PREMI LLIBRETER

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya organitzen des de fa deu anys el Premi Llibreter. Es tracta d'un dels guardons literaris més interesants al no estar dotat econòmicament i els guanyadors no solen ser les obres més venudes. Es va crear l’any 2000 amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat, tant en català com en castellà.
El Gremi de Llibreters i les llibreries catalanes han organitzat en els darrers mesos una votació per tal d'escollir la millor novel·la premiada dels darrers anys.
Per aquesta raó, Soldats de Salamina de Javier Cercas ha estat escollida pels lectors com la millor novel·la del Premi Llibreter.
Les altres obres que han estat guardonades han estat L’última trobada, de Sándor Márai (Empúries),El festí de l’amor, de Charles Baxter (La Magrana), L’edat de ferro, de J.M. Coetzee (Edicions 62), Mentira, de Enrique de Hériz (Edhasa), El port de les aromes, de John Lanchester (Anagrama) El cinquè en joc, de Robertson Davies (Libros del Asteroide), Fa mil anys que sóc aquí, de Mariolina Venezia (La Campana) i Botxan, de Natsume Sôseki (Proa).
Els lectors de L'illa dels llibres també van decidir les seves preferències i van donar, Mentira de Enrique de Hériz amb un 20% dels vots, com la novel·la més destacada. En segona posició L'última trobada de Sandor Marai amb un 15% i en tercer lloc Soldados de salamina de Javier Cercas amb un 10%.
Per un altre banda ja coneixem els finalistes de la X edició. Entre les obres finalistes d'aquest any tenim:
-Winesburg, Ohio (Viena Ed./El acantilado, 2009), de Sherwood Anderson.
-Tanta gente sola (Seix Barral, 2009), de Juan Bonilla.
-Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara (Ed. de 1984),
-Les edats predudes de Judit Pujadó (Empúries, 2009).
-En lloc segur (Libros del asteroide, 2008), de Wallace Stegner.
El guanyador del X Premi Llibreter el coneixerem el proper 5 de novembre. L'illa dels llibres ha creat una enquesta per tal de que escolliu quina serà la novel·la guanyadora d'aquest any.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantastic, fa molt que vaig llegir aquest llibre, pero la forma d'escriure i d'explicar les coses del Sr. Cercas es inoblidable
Esther

Jesús M. Tibau ha dit...

felicitats per compartir la llista de blogs finalistes al Premi Blocs Catalunya, categoria Literatura.
Salut