3/9/09

PHILIP KERR GUANYA EL III PREMI INTERNACIONAL DE NOVEL·LA NEGRA RBA

L'escriptor Philip Kerr ha guanyat amb la novel·la Si los muertos no resucitan ( If the dead rise not) el III Premi Internacional de Novel·la Negra RBA. Dotat amb 125.000 euros, és el premi més ben dotat de novel·la negra a nivell mundial i és una de les apostes importants d'aquesta editorial a aquest gènere.
Philip Kerr és autor de les novel·les El infierno digital, Una investigación filosófica, Carga Mortal, Esaú, El segundo ángel i la trilogia “Berlín Noir”, que protagonitzades per l'investigador privat Bernie Gunther ha convertit a Kerr en un dels escriptors destacats del gènere.
Si los muertos no resucitan està ambientada al Berlín de 1934, just abans de l'organització dels Jocs Olímpics de 1936, i també transcorre a la Cuba de Batista.
El detectiu Gunther -que ha estat acomiadat de la policia berlinesa després de l'arribada de l'extrema dreta al poder- treballa ara a l'Hotel Adlon, on segueix la pista a diversos robatoris i a la mort d'un client. Allà coneixerà Noreen Charalambides, una periodista que viatja a la capital alemanya per investigar la declaració del president del comitè olímpic americà, qui no reconeix cap discriminació la població jueva, malgrat l'antisemitisme imperant. En el mateix moment, ocorre una història de corrupció i crims que uneix a les altes esferes del nazisme amb el crim organitzat nord-americà. Vint anys després d'aquests fets, els protagonistes tornaran a trobar-se a la Cuba de Batista, un nou escenari de corrupció i homicidis.
Els guanyadors de les anteriors edicions del Premi Internacional de novel·la negra Rba ha estat Francisco González Ledesma, guanyador de la primera convocatòria el 2007 amb Una novel·la de barri i Andrea Camilleri, que va obtenir el premi el 2008 amb La mort d'Amalia Sacerdote.