23/11/09

CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE; 5X2=9

Editorial. Península
Pàgines: 280
El dia 25 de novembre es celebra el dia mundial contra la violència de gènere.
Ara cinc escriptores de l’alçada de Rosa Regàs, Ángeles Caso, Espido Freire, Lourdes Ventura i Eugenia Rico han "reinterpretat" literàriament el maltractament real sofert per cinc dones a mans de les seves parelles, cinc històries recollides en el llibre 5x2=9. Deu mirades contra la violència de gènere (Península).
La idea d'aquesta obra va partir dels editors Silvia Pérez i Fernando Marías, que van plantejar a les narradores la possibilitat de convertir-se en veu d'aquestes víctimes de maltractament, una d'elles assassinada pel seu marit.
Individualment, les escriptores es van reunir amb aquestes dones -Rosa Regàs ho va fer amb el fill de la morta- de diferents estrats socials i econòmics. Després de conèixer de primera mà les seves esgarrifoses vivències van realitzar un doble treball: explicar la història en primera persona, com si les víctimes fossin les pròpies narradores, i elaborar un relat sobre la trobada que van mantenir amb elles.

1 comentari:

Esther ha dit...

Quina llastima reinterpretar literariament uns fets violents que a força d'anar-losreinterpretant els anem fent, mes grans, mes evidents, mes dramatics, mes insalvables. Pot ser ha arribat l'hora de reinterpretar el respecte, la pau i l'amor, perque es vagi escampnat com una taca d'oli que ofegui la violencia."