18/11/09

LA MECANICA DEL CORAZÓN. Mathias Malzieu

Editorial: Resevoir dogs
Pàgines: 174
Original, màgica i excel·lent són alguns dels qualificatius que podem aplicar a La mecánica del corazón de l’escriptor francès Mathias Malzieu. El primer dubte que tenim al començar la novel·la, és saber si és un conte per a adults o un relat juvenil. Sigui com sigui, La mecànica del corazón aconsegueix captivar a lectors de totes les edats amb un estil i unes històries que molts han comparat amb Tim Burton.
Malzieu crea un món fantàstic situat al XIX. A la ciutat d’Edimburg, en una freda nit del segle. neix en Jack, fill d'una prostituta, i el cor del qual està danyat. Per salvar-lo, li col·locaran un rellotge de fusta, al qual haurà de donar corda durant tota la seva vida i que li causarà una infinitat de molèsties. Per tenir aquest cor haurà de seguir unes regles:
Un: No tocs les agulles.
Dos: Domina el teu còlera.
Tres: No t'enamoris mai.

Jack aviat s’adonarà que malgrat poder viure amb el rellotge de fusta, patirà el rebuig de la societat i dels nens que sempre es burlen d’ell. Un bon dia coneix a Miss Acàcia, una petita cantant andalusa, i s'enamorarà d'ella.
Amb Miss Acàcia, Jack viurà tot un seguit d’aventures per Paris i Granada on coneixerà una galeria de personatges. Però recordem la tercera regla: No t’enamoris mai!.
Mathias Malzieu és el cantant del grup francès Dionysos i com a curiositat, el sisé disc de la banda el van titular La mecànica del corazón.
Per tant aquest llibre també te la seva banda sonora pròpia. Si esteu pensant sobre una possible adaptació al cinema, ja podem avançar que Luc Besson està preparant la versió cinematogràfica de cara a l’any 2011 i serà en 3D.

5 comentaris:

Lurdes ha dit...

ofereix moltes possibilitats el fet de retoritzar unes històries de contingut adult amb recursos de poètica teòricament per a infants. crec

Caterina ha dit...

Sí??? Mira que jo el vaig tenir a les meves mans no fa massa i vaig dubtar tant que al final no el vaig comprar. Doncs l'apunt per la pròxima compra de llibres. Gràcies! :)

Judith ha dit...

A mi m'ha agradat moltíssim!!!!! És tendre, diferent i es llegeix en un moment!!

Anabel Botella ha dit...

Lo vi el otro día en la librería, y estuve a punto de comprármelo.

ia ha dit...

Un llibre molt dolç, amè... que és llegeix en un moment...jo el recomano...