5/11/09

WINESBURG, OHIO DE SHERWOOD ANDERSON, PREMI LLIBRETER 2009

La novel·la Winesbourg Ohio (Viena Edicions / Acantilado, 2009), del nord-americà Sherwood Anderson (1876-1941), ha guanyat el X Premi Llibreter.
La novel·la ens parlar en diferents relats, la solitud i frustració dels habitants
d’un un petit poble de l’Amèrica profunda de començament del s.XX units pel nexe del fracàs i els somnis irrealitzats. Els altres candidats al premi Llibreter 2009 eren Olor de Colònia de Sílvia Alcàntara, Les edats perdudes de Judth Pujadó , Tanta gente sola de Juan Bonilla i En lloc segur de Wallace Stegner,
A l'altre categoria del l’Àlbum Il·lustrat el títol premiat ha estat Compte amb la granota (Editorial Juventut, 2008), amb text i il·lustracions de William Bee i traducció de Daniel Cortés, que explica la història d’una encantadora àvia que té una granota al jardí que la protegeix dels perills.
El altres finalistes eren L’aniversari del senyor Guillamó (Corimbo, 2008), d’Anaïs Vaugelade; Agnès Atzur (Thule Ediciones, 2009), de Pablo Albo i Pablo Auladell; L’enemic (Takatuka, 2008), de Davide Cali i Serge Bloch; i El aprendizaje amoroso (Fondo de Cultura Eco., Mèxic, 2008), de Laëtitia Bourget i Emmanuelle Houdart.
El Premi Llibreter el concedeix anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya amb el suport de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat, tant en català com en castellà, publicats durant l’últim any, i que, majoritàriament, han passat desapercebuts al públic malgrat la seva qualitat literària.