14/11/09

LA PUERTA DE LOS INFIERNOS. Laurent Gaudé.

Editorial: Salamandra
Pàgines: 256

Laurent Gaudé ha demostrat a les seves novel·les la seva gran qualitat coma escriptor. Amb El sol dels Scorta, va aconseguir el premi més prestigiosos de França el Goncourt, amb El llegat del rei Tsongor, el dels Llibreters. Però també és autor de Eldorado, i ara s’ha publicat en castellà La puerta de los infiernos.
Laurent Gaudé és en aquests moments un dels escriptors més reconeguts a França i en aquesta nova novel·la aborda el dolor i el desemparament de la pèrdua d’una persona estimada.
En Matteo, és un jove taxista napolità, que veu amb impotència com el seu món s'erosiona al veure morir el seu fill Pippo, de sis anys, després d'una baralla de carrer, a conseqüència d’una bala perduda que ha dosparat mafios.
La seva dona està desolada i demana venjança, aquesta situació fa que la seva vida es torni grisa.
Matteo comença a frequentar un petit cafè on coneix un petit grup de personatges marginals que es reuneixen de matinada entorn de Garibaldo, l'amo del cafè. Entre aquests personatges, hi figuren una estranya dona, un capellà vell i malalt, i un estrafolari professor que afirma no solament que l'infern existeix, sinó que una de les portes d'entrada es troba a Nàpols.
Matteo mogut per la venjança i l’odi haurà de recorrer per aquests indrets foscos de Nàpols a la recerca de consol i reparació del fill mort. La venjança és un dels ingredients de les novel·les de Laurent Gaudé, un dels millors escriptors francesos de l’actualitat.
De les novel·les de Laurent Gaudé només El sol dels Scorta (La Campana) està traduïda al català la resta està publicada en castellà per l’editorial Salamandra.