6/11/09

EL BALL DE L'ESCRIPTORA IRÈNE NÉMIROVSKI AL TEATRE

La novel·la El ball, de la francesa Irène Némirovsky arriba al teatre de la mà del director Sergi Belbel al TNC. La novel·la El ball de la francesa Irène Némirorvsky arriba al teatre de la mà del director Sergi Belbel al TNC. Anna Lizaran, Sól Picó i Xaro Campo són les actrius que interpreten aquesta adaptació.Es tracta d’una coproducció del TNC i el Centro Dramático Nacional
L'espectacle s'estrenarà a Girona aquest dissabte dins de la programació del Festival de Tardor de Catalunya.
El ball es podrà veure al TNC del 20 de novembre al 3 de gener de 2010 i es representarà entre el 14 de gener i el 14 de febrer al teatre Valle-Inclán de Madrid, en versió castellana.
Teatre, música i dansa és barregen en aquesta obra basada en la novel·la del mateix nom publicada a l’any 1930.

Passats de la pobresa a l'opulència de la nit al dia, el senyor i la senyora Kampf decideixen organitzar un ball. La seva filla Antoinette, que acaba de complir els catorze anys, somia assistir-hi. Però la senyora Kampf no té cap intenció de presentar la seva filla, ja crescudeta, als seus admiradors L'Antoinette no premeditarà la seva venjança: la durà a terme immediatament provocant un final dramàtic. La relació entre mare i filla és l'eix central de la novel·la a més de les ganes de reconeixement social a la França de principis de segle XX.
Némirovsky, nascuda a Kíev al si d'una família jueva, es va traslladar a París ben aviat però anys més tard, aran de l'ocupació alemanya, es va refugiar en un poble de Morvan, però va ser detinguda pels gendarmes francesos, i més tard assassinada a Auschwitz, l'estiu de 1942.
La seva qualitat com a escriptora l’hem conegut gràcies a novel·les com David Golder, El ball, Suite Francesa entre d’altres. Una escriptora a reivindicar.