15/11/09

ESTRENA DE LES VEUS DEL PAMANO A TV3

Tv3 estrena els dies 16 i 17 de novembre l’adaptació televisiva de la novel·la Les veus del Pamano de Jaume Cabré.
Publicada a l’any 2004per l'editorial Proa, s’ha convertit en una de les novel·les de més èxit dels darrers anys de la literatura catalana i ha estat traduïda a diverses llengües.
Les veus del Pamano està situada a l’any 1943, on en plena postguerra, un jove mestre d'escola, l'Oriol Fontelles, és destinat a un petit poble dels Pirineus, on s'estableix amb la seva dona embarassada. L'alcalde del poble, en Targa, un falangista dur i temut, té la missió de neutralitzar els maquis que controlen aquella part de la frontera. L'enfrontament entre l'alcalde i el mestre d'escola serà el desencadenant de la història narrada
La vida idíl·lica que havia somiat el mestre en un petit poble de muntanya s'esvaeix ben aviat i es veurà obligat a portar una doble vida, atrapat entre el sector falangista del poble i les lluites secretes dels maquis.Cinquanta anys més tard, una mestra d'escola trobarà les llibretes on el jove va deixar constància de la seva veritat, diametralment oposada a la història oficial que ha passat de generació a generació.
Lluïs M Guell ha dirigit l’adaptació de Les veus del Pamano, que compta en el seu repartiment entre d’altres a Roger Coma, Francesc Orella, Montse Geman i Mar Ulldemolins.
La sèrie es podrà veure dilluns i dimarts a les 21:50 per Tv3

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola ¡

He vist la serie a TV3 i m'ha agradat prou, tenint en compte el dificil que ha de ser portar un llibre com aquest a la petita pantalla. Aquest llibre em va transformar l'afició a la lectura amb auténtica passió.

Sempre explico que el meu pare em va dir, ni que al començament et costi, aguanta que su val.

M'agrada molt el teu Blog ¡¡

Gerard