18/10/08

SI EL LLIBRE DIGITAL S'IMPOSA QUE PASSARÀ AMB EL PUNT DE LLIBRE?


A la dècada dels 80 apareixia un nou suport musical. El Cd acabava de néixer i molts van veure amb bons ulls aquell invent. Amb el temps vam poder substituir les cintes de video pel DVD i gràcies això les pel.licules van guanyar en qualitat d’imatge. En el món editorial parlar de noves tecnologies i nous suports és molt més complicat. Tothom veu més o menys clar que el llibre electrònica acabarà imposant-se en el mercat.
Una enquesta realitzada a la Fira de Frankfurt d’aquest any ens porta sorpreses al afirmar que al voltant del 40% dels professionals enquestats pronostiquen que a l’any 2018 els llibres digitals superaran el volum de negoci del format tradicional en paper. D'altra banda, un 30% dels enquestats pensen que això mai passarà. Malgrat la pronosticada allau digital que arribarà d'aquí a una dècada, més de la meitat dels editors (un 60%) encara no utilitza els llibres digitals.
Per tant el món editorial s'ha de possar les piles ràpidament si vol que en deu anys tothom llegeixi novel.les mitjançant una maquineta.
Llibre digital o llibre tradicional? El temps ho dirà però els lectors tenen encara una idea romàntica alhora de llegir. L’olor d’un llibre, la textura, el fet de passar les pàgines........
I que em dieu del famòs punt de llibre. Aquest seria sens dubte un dels grans perjudicats amb l’arribada del llibre digital.
Fins i tot podríem començar una campanya per salvar-lo. Us hi apunteu?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona reflexió. jo tinc molts punts de llibre a casa i fins i tot en fabrico

Anna ha dit...

jo m'hi apunto, fa molts anys que en col·lecciono, i en tinc moltissims, tots ben classificats amb àlbums!! salvem els punts de llibre!!

Anna ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

jo també m'hi apunto.

Luke ha dit...

A mi m'agrada tenir punts de llibre macos, però no sé perquè sempre els acabo perdent. Dedueixo que és perquè molts cops m'adormo amb el llibre a la mà i em cauen darrere el llit.

En quan als llibres digitals... no crec que s'acabin imposant, la gent no aguantaria X hores davant d'una pantalla llegint. A més que molts som reticents a pagar per coses virtuals ja siguin jocs, pelis o llibres, preferim el suport físic que sabem que tot i que és possible que es perdin és menys probable i a més a més ho podem tocar.

Doncs Jordi ja ens veurem!

Celia Santos ha dit...

Yo también acabo perdiendo los puntos de libro, pero luego me doy cuenta de que muchas veces, cuando termino de leer un libro, dejo el punto dentro y acabo encontrándolo al cabo del tiempo.
Quizá los libros digitales ganes adeptos pero creo que será una convivencia entre el papel y el soporte digital. No creo que desaparezcan
Un saludo

Anònim ha dit...

jo també els perdo. algú deu tenir els meus. sempr es millor un punt de llibre que doblegar les pàgines, no?

Jesús M. Tibau ha dit...

Jo no en faig servir de punts de llibre, estrictament parlant. Normalment utilitzo un tors de paper en blanc per a poder-hi fer anotacions