2/6/09

MANUAL DE LA OSCURIDAD. Enrique de Hériz

Editorial: Edhasa
Pàgines: 578
Fa cinc anys que tothom va quedar meravellat per la novel·la Mentira. Va aconseguir el premi llibreter i va ser traduïda a dotze llengües. El seu autor, l’escriptor Enrique de Hériz demostrava la seva qualitat com a narrador amb tot un seguit de històries que van atrapar a molts lectors.
Hem hagut d’esperar cinc anys per poder llegir una nova novel·la de l’Enrique de hériz.
Es tracta de Manual de la Oscuridad i que el propi autor s’ha encarregat de comentar que per primera vegada pot explicar l’argument d’una novel·la amb molt poques paraules.
És la història d’un mag que es queda cec. Però aquest argument simple amaga moltes històries més, que de ben segur ,seduiran i atraparan a molts lectors.
Manual de la oscuridad te dues parts ben marcades. En la primera veurem com Victor losa s’ha convertit en el millor mag del món i veurem el seu aprenentatge com també coneixerem una mica la història de la màgia del segle XIX a més d’un seguit de històries sobre mags de l’epoca i un manual de màgia anomenat Modern Magic del professor Hoffman
A la segona es centra en el moment que al protagonista li comuniquen que es quedarà cec i s’haurà d’anar acostumant a aquesta crua realitat. Si abans va haver d’aprendre a ser un gran mag ara li toca apendre a ser cec. Aquesta capacitat d’aprenentatge i d’evolució te la seva relació amb uns insectes que apareixen constantment a Manual de la oscuridad com son les formigues.
Com va fer en el seu dia a Mentira, l’Enrique de Hériz sap portar al lector on vol i el sap entretenir amb tot un seguit de històries paral·leles que en aquesta ocasió estan ambientades en el món de la màgia.
Una novel·la perfecte i sense trucs que nomès li podem retreure una cosa al seu autor; haver-nos deixat tant de temps sense les seves lectures. Però en aquest cas aquesta espera ha valgut la pena. Manual de la oscuridad malgrat el seu títol brilla amb llum pròpia.
Podeu escoltar l'entrevista amb l'escriptor Enrique de Hériz.

3 comentaris:

digue'm ariadna ha dit...

... En prenc nota, Mentira em va agradar molt... gràcies...

Manel Haro ha dit...

Doncs el llegiré!

bajoqueta ha dit...

Me l'apunto,"Mentira" em va deixar molt bon sabor de boca :)